+359 888 833 337

Хотел Рожен Рест в Лясково

Вашата резеревация
Настаняване
Нощ
Напускане
Стаи
Стая 1
Възрастни
Деца над 7 г.
Хотел в Лясково

Хотел Рожен Рест в Лясково

Двойно легло
32
Планински изглед
Да

Лясково

Китното родопско селце е кацнало на северните склонове на планината на около 800 м. надморска височина, в близост до историческата забележителност „Асенова крепост”. Пред погледа се открива прекрасна гледка към Тракийската низина, Средна гора и Стара планина.

Елегантно втъкан в красотата на Родопите, уютният хотел „Рожен Рест“ и перфектният му двор предоставят възможност за спокойна семейна почивка, семинари, арт срещи и тийм билдинги.

Село Лясково отстои  на 9 км. югозападно от Асеновград. Шосето минава покрай историческата забележителност „Асеновата крепост”, а  3 км. по-нагоре, в  западна посока е село Яворово, родното място на писателя Николай Хайтов.

Предполага се, че село Лясково е възникнало на мястото на древно селище. Тук са живеели хора, работещи имотите на Бачковския манастир. Около 1498г. по време на потурчването на българите, една група семейства не пожелали да приемат новата мохамеданска религия, събрали покъщнината си и потеглили на североизток из родопските дебри, за да търсят ново убежище. Сегашното землище на село Лясково е било част от имотите на Бачковския  манастир, който дал разрешение и благословията си тези преселници, тук да построят своите къщи и да заживеят спокойно, далеч от поробителите. С установяването си на това място, те нарекли местностите, с имената на местностите на старото село и издигнали в прослава и почит параклиси на същите светии.

Посетете:

  • Една от най-известните български крепости е Асеновата крепост. Намира се върху отвесна скала в дела Чернатица на Родопите, в началото на прохода свързващ Тракия с Беломорието.

Назовавали са я Петричка крепост преди преименуването и в чест на цар Иван-Асен ІІ.  Археологическите проучвания сочат, че крепостта в началото на късната старожелязна епоха е съществувала вече като тракийска крепост. Проведени археологически разкопки на т.нар. Феодален замък – най-високата и силно укрепена част на крепостта, разкриха наличието на 3 големи строителни периода – ІХ, ХІ и ХІІІ век. През ХІ век тук вече е съществувала и малка църква – параклис. Най-голямото разширение и преустройство принадлежи на цар Иван-Асен ІІ.

По негово време е изградена и допълнителна крепостна стена на югозападния склон под Феодалния замък. Негово дело е и строежът на голямата двуетажна крепостна църква „Св. Богородица Петричка“.

През 1986 г. по повод 800 годишнината от въстанието на Асен и Петър се извършват последните реставрационни работи по църквата – по външната фасада и на стенописите, датиращи от времето на построяването й. На 14 август 1991 г. църквата е отново осветена и става действащ храм.Асеновата крепост е паметник на културата от национално значение.

Село Яврово – родното място на писателя Николай Хайтов и художника –  график и карикатурист Борис Димовски.

Настаняване – 16 двойни стаи, всяка с баня и тоалетна, (максимум 32 човека), TV във всяка стая, външно барбекю, зеведение, кухня с професионално кухненско оборудване, паркинг

При наемане на  обекта :

  • Цена на човек 30.00лв
  • От  3 до 5 нощувки – 10% намаление
  • над 5 нощувки –  20% намаление
  •  За по-дълъг период по договаряне
  • Новогодишни празници, други празници и събития по договаряне
  • Деца до 7 годишна възраст – безплатно
  • Деца над 7 годишна възраст – 15лв

Минимум 2 нощувки

Капацитет

Побира: 32
Бани: 16
Спалини: 16

Легла: 0

Настаняване : 14:00
Напускане : 12:00
Вид на имота : Апартамент/Хотел

Удобства

Wifi : Да
Детски кът : Да
Тенис маса : Да
Климатик : Да

Паркинг: Да
Дартс : Да
Фитнес : Да

Цени

Наем на обекта за ден : 960лв.
Всички цени в лева
Само след резервация

Депозит : 320лв.
*Коледа и Нова Година – наемната цена се договаря допълнително

Галерия

 

Направи резервация

Локация

Адрес : Лясково
Телефон :+359 888 833 337
reservation@rhodopeholiday.com