+359 888 833 337

Къща за гости „Сюлевски“ в местността Попини лъки

Вашата резеревация
Настаняване
Нощ
Напускане
Стаи
Стая 1
Възрастни
Деца над 7 г.
Къща за гости Попини лъки

Къща за гости „Сюлевски“ в местността Попини лъки

29 легла
29
Планинска гледка
Да

Попини лъки

От подножието на връх Каинчал извира река Буйновска. Водите ú надолу образуват живописни меандри сред обширните ливади на местността Попини лъки, преминава покрай Ягодинската пещера и навлиза в живописното Буйновско ждрело. Образувало се в продължение на милиони години, със своите 10 км то е най-дългото в България и е включено в 100-те национални туристически обекта. Буйновското ждрело е обявено за природна забележителност през 1971 г.

Къща за гости „Сюлевски“ е едно бижу сред дивната природа на Буйновското ждрело. Иде ти да викнеш, па да запееш „Излел е Делю хайдутин“…

 • Перперикон е огромен скален масив в източните Родопите, за който се смята, че възниква преди около 8000 години. Отстои на 15 км от Кърджали, близо до река Перперишка, от която се твърди че древните хора са добивали злато.

Обитателите на тези земи вярвали в бога Слънце. Това ги е накарало да се установят на голямата скала, от която  лесно може да се наблюдава изгрева на слънцето. Те обработвали камъка и изсичали  различни култови ниши, гробници и светилища. Така Перперикон започнал да променя своя естествен облик. В някои от нишите археолозите откриват множество оброчни съдове, фигури и антични предмети свързани с култа към бога Слънце.

Големият разцвет на светилището е през XVIII-XII в. пр.Хр. Това е период, в който се развива  първата европейска цивилизация – Крито-Микенската култура. Постепенно култът към Слънцето е изместен от появата на други божества, IX – VI в. пр.Хр..  В следствие на това при траките се появил култът към Орфей и Дионис, а Перперикон станал  своеобразен център на техните вярвания и обичаи.

Предполага се, че точно в Перперикон се е намирало прочутото светилище на бог Дионис.

Цялата околност и връхът на Перперикон са покрити с многобройни скални изсичания във вид на корита, басейни, преливници и олтари, за които се предполага че са се ползвали за жертвоприношения в чест на боговете. Гледката на монумента с хилядите малки олтари и каменни изсичания била внушителна. По времето на елинизма (IV – I в.пр.Хр.) функциите на Перперикон замират, но изживява своя ренесанс през I в., когато Тракия е завладяна от Рим.

Перперикон е неповторим комплекс, посветен на култа към бога Слънце, който привлича туристи от цял свят. Той е символ на една от най-ранните култури открити по нашите земи.

 • Ягодинска пещера – перлата на пещерите в България се намира на 4 км от къща за гости „Сюлевски“. В пещерата има зала, в която се провеждат граждански ритуали на младоженци.  Ягодинската пещера е дълга 10 километра. Разположена е на три етажа, от които само най-ниският е облагороден и електрифициран. Туристическият маршрут е 1 100 м .  Посещенията са на всеки кръгъл час с екскурзовод.
 • Пещерното жилище – намира се в естествения вход на пещерата, който отстои на около километър от изхода на Ягодинска Пещера. В него са живели хора преди хиляди години със свой бит и култура. Намира се на третия етаж на Ягодинската пещера.
 • Панорамна площадка “Орлово Око” – едно от най-посещаваните места в България, което се намира на един от най-високите върхове в района – Свети Илия ( 1500 м н.в.), над село Ягодина. Ако отделите около 2 часа време можете да я посетите с високо проходим автомобил и да се полюбувате на величествените гледки, които се откриват горе. По туристическа пътека 2 часа е времето само в едната посока.
 • Панорамна площадка „Вишката’’, над село Буйново, е новата атракция в района открита през Разположена е на вр. Картала на 1802 м н. в.

Пещера „Дяволското Гърло” – намира се на 1,8 км северно от с. Триград, на 17 км    южно от гр.  Девин и на 23 км от „Попини Лъки”.  Пещерата е известна не с изящни образувания, а с грохота на водната стихия в самата нея. Дължината на пещерата е 1 км, а туристическият маршрут – 350 м.  Отворена е целогодишно за посетители. Температурата й е + 8 градуса. Водите на Триградската река се изливат в „гърлото” на пещерата от височина 42 метра и  формира най-високия подземен водопад на Балканския полуостров.  Пещерата дава дом на 4 вида прилепи, обитаващи я през различните сезони. Установено е наличието на колонии от голям и малък подковонос, дългопръст нощник, както и дългокрил прилеп (най-голямата колония в България и на Балканите). Дяволското гърло е едно от най-значимите прилепни убежища в България. Посещенията са на всеки кръгъл час с екскурзовод.

1 ет. (два апартамента с по 2 спални, тоалетна)

2 ет. (заведение, кухня, един апартамент с 2 спални, баня и тоалетна)

3 ет. (2 апартамента с 2 спални, споделени баня и тоалетна, две стаи със спалня и легло;  една стая с три легла, споделени баня и тоалетна),  ( максимум 29 човека)

На разположение на гостите е просторно барбекю с капацитет 74 човека, пещ, фурна за чеверме и скара на дървени въглища, които се заплащат допълнително.

При наемане на  обекта :

 • Цена на човек 30.00лв
 • От  3 до 5 нощувки – 10% намаление
 • над 5 нощувки –  20% намаление
 •  За по-дълъг период по договаряне
 • Новогодишни празници, други празници и събития по договаряне
 • Деца до 7 годишна възраст – се настаняват безплатно.
 • Деца над 7 годишна възраст – 15лв. нощувка
 • Ползване на фурна за чеверме или пещ – 50лв.
 • Ползване на скара – 20лв.

Минимум 2 нощувки

Капацитет

Побира: 29
Бани: 8
Спални: 9
Легла: 11

Настаняване : 14:00
Напускане : 12:00
Вид на имота : Къща за гости

Удобства

Wifi : Да
Печка : Да
Камина :Да
Парно : Да

Паркинг: Да
Барбекю : Да
Телевизор: Да

Цени

Наем за обекта на ден : 870лв.
Всички цени в лева
Само след резервация

Депозит : 300лв.
*Коледа и Нова Година – наемната цена се договаря допълнително

Photos

 

Направи резервация

 

Локация
Адрес : Попини  Лъки
Телефон :+359 888 833 337
reservation@rhodopeholiday.com